TVG Rotterdam - Zomercursus

Meer informatie over de cursus die we in de zomer organiseren

De zomercursus gaat dit jaar helaas NIET door


Zomercursus 2021: Herbestemming van kerkgebouwen [afgelast]

Met een gestage frequentie worden de laatste jaren kerkgebouwen buiten gebruik gesteld. Op een van de pagina’s van de site Reliwiki is dat proces precies te volgen. We kennen inmiddels allemaal wel dergelijke kerkelijke gebouwen.

Buitengebruikstelling doet pijn, is een rouwproces voor hen die hun kerkgebouw ver­liezen. Dalende aantallen kerkgangers, dalende inkomsten dwingen tot dergelijke be­slissingen.
Wat kan er gebeuren met een vrijkomend kerkgebouw? Sloop is een optie, maar er zijn ook vele mogelijkheden zo’n gebouw voor andere doeleinden te gebruiken.

In deze zomercursus bekijken we een veelheid aan nieuwe bestemmingen van kerk­gebouwen. Er zijn in de afgelopen decennia inmiddels vele nieuwe bestemmingen ge­realiseerd. Met beeldmateriaal maken we in twee ochtenden een rondreis langs een groot aantal herbestemde kerkgebouwen: van woonhuizen tot winkels, van gezond­heidscentra tot horeca, van kantoren tot musea, van muziektempels tot culturele centra, enz.

Mogelijk is deze cursus ook van betekenis voor kerkbestuurders / kerkrentmeesters die in hun kerkelijke praktijk met dit thema bezig zijn.

Wanneer en waar

Data: dinsdagochtend 24 en 31 augustus 2021
Tijd:  10.00-12.30 uur
Locatie: hetzij in De Hoeksteen te Capelle aan den IJssel hetzij in de Alexanderkerk te Rotterdam-Alexander.

Bekijk de locatie en route op de kaart

Kosten voor de cursusochtenden bedragen € 30,= en worden geïnd door de penningmeester.

Aanmelding

U kunt zich opgeven door het aanmeldingsformulier te downloaden, in te vullen en te zenden aan dhr. A. Offereins, Beukmolen 56, 3352 AD Papendrecht. Mailen mag ook (zie het formulier)

Downloads

Download de gids van de basiscursus

Download het aanmeldingsformulier van de zomercursus